Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.07.2009

În cursa pentru alegerile anticipate s-au înscris 12 concurenţi electorali

În cursa pentru alegerile anticipate s-au înscris 12 concurenţi electorali

La 7 iulie curent, Pаrtidul Politic Partidul Ecologist „Alianţa Verde" din Moldova, Bolotnicov Oleg şi Laguta Maia au depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrare în calitate de concurenţi electorali.

Totodată, Comisia a luat act de cererea Tatianei Ţâmbalist de retragere a demersului depus la 3 iulie 2009 privind înregistrarea în calitate de candidat independent la funcţia de deputat.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul Social Democrat în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 29 iulie curent.
 
Astfel în urma tragerii la sorţi, ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot  este următoarea:

1. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova;
2. Partidul Popular Creştin Democrat;
3. Partidul Politic Alianţa „MOLDOVA NOASTRĂ";
4. Partidul Politic Partidul Liberal;
5. Partidul Politic Partidul Liberal Democrat din Moldova.
6. Partidul Democrat din Moldova
7. Partidul Naţional Liberal
8. Partidul Social Democrat
9. Tâmbalist Tatiana
10. Mişcarea Social-Politică „ACŢIUNEA EUROPEANĂ"
10. Pаrtidul Politic Partidul Ecologist „Alianţa Verde" din Moldova
11. Bolotnicov Oleg
12. Laguta Maia
 
Amintim că marţi, 7 iulie, a fost ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral.
 
Comisia Electorală Centrală efectuează  înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri  în decursul a 5 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămîne definitivă numai după aprobarea hotărîrii CEC de înregistrare a concurenţilor electorali la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009. 

În aceeaşi şedinţă, CEC a aprobat primul raport financiar privind veniturile şi cheltuielile concurenţilor electorali în campania electorală din acest an la venituri în sumă de 2 735 474 lei şi la cheltuieli în sumă de 2 347 976,28 lei.

Pentru încălcarea art.38 din Codul electoral şi anume neprezentarea în termenii legali a rapoartelor financiare au fost avertizaţi Partidul Politic „Alianţa MOLDOVA NOASTRĂ", Partidul Politic „Partidul Liberal", Partidul Politic „Partidul Liberal Democrat din Moldova".

cuvinte-cheie: CEC | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus