Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.07.2009

Moldova pe locul 32 în topul statelor fericite

Costa Rica este cea mai fericita tara de pe planeta, in armonie puternica cu mediul inconjurator, arata o ancheta realizata de o asociatie ecologista britanica, informeaza AFP. The New Economics Foundation a prelucrat date din 143 de tari ale lumii privind nivelul de satisfactie al locuitorilor, dar si speranta de viata si politicile privind mediul inconjurator.

Dupa aceasta formula, Costa Rica este cea mai fericita si mai "verde" tara din lume, iar peste 85% din locuitorii costaricani se declara fericiti si satisfacuti de existenta lor. "Speranta de viata este de 78,5 ani, (...) iar tara nu este departe de a-si gasi echilibrul intre consum si resurse naturale", a declarat Nic Mars, unul din autorii studiului. In plus, tara are o reputatie "pacifista", intrucat nu are o armata proprie.

Pe locul doi in topul statelor "fericite" soseste Republica Dominicana. De altfel, statele latino-americane monopolizeaza noua din primele zece locuri ale clasamentului. Australia face exceptia, ocupand cea de-a treia pozitie.

Romania ocupa locul 70, dupa Israel, Coreea de Sud si Italia. Este urmata de Franta, Georgia si Slovacia. Dintre vecinii apropiati, vecinii de peste Prut par mai fericiti: Republica Moldova se situeaza pe locul 32. Serbia se plaseaza pe locul 58, Bulgaria - pe locul 82, Ungaria - 90, iar Ucraina - 95.

Statele Unite ale Americii se afla abia pe locul 114 al listei, iar Zimbabwe ocupa ultimul loc.

Un alt clasament realizat de organizatia New Economics Foundation in 2006 plasa pe primul loc arhipelagul Vanuatu din Oceanul Pacific.

Sursa: HotNews.ro

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus