Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.07.2009

MAE a depus actele pentru înregistrare la CEC

În data de 6 iulie curent, Mişcarea Social-Politică „ACŢIUNEA EUROPEANĂ" a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrare în calitate de concurent electoral. La ora 17.00 a aceleiaşi zile, membrii CEC au stabilit ca formaţiunea să fie înscrisă prealabil în buletinul de vot la poziţia a zecea.  

Comisia Electorală Centrală efectuează  înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri  în decursul a 5 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămîne definitivă numai după aprobarea hotărîrii CEC de înregistrare a concurenţilor electorali la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009. 

Comisia Electorală Centrală aminteşte că termenul limită de depunere actelor necesare în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 29 iulie curent este marţi, 7 iulie 2009, ora 16.00.
 
Totodată, CEC a demarat procesul de recepţionare şi verificare a listelor electorale din toată republica în formă electronică. CEC a anunţat că până în prezent au fost procesate 6771 declaraţii de şedere depuse la organele administrării publice locale în perioada 17-26 iunie 2009 de către alegătorii care după ultima participare la alegeri şi-au schimbat locul de şedere.

Până în prezent, în cursa electorală s-au înscris 9 partide şi un candidat independent.

În urma tragerii la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

1. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova;
2. Partidul Popular Creştin Democrat;
3. Partidul Politic Alianţa „MOLDOVA NOASTRĂ";
4. Partidul Politic Partidul Liberal;
5. Partidul Politic Partidul Liberal Democrat din Moldova.
6. Partidul Democrat din Moldova
7. Partidul Naţional Liberal
8. Partidul Social Democrat
9. Tâmbalist Tatiana
10. Mişcarea Social-Politică „ACŢIUNEA EUROPEANĂ"

cuvinte-cheie: concurenti | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus