Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.07.2009

CEC a înregistrat PNL în calitate de concurent electoral

În şedinţa de vineri, 3 iulie 2009, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul Naţional Liberal în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 29 iulie curent.

Tot la 3 iulie Partidul Social Democrat şi dna Tîmbalist Tatiana au depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrare în calitate de concurenţi electorali.
 
La ora 17.00 a aceleiaşi zile, în urma tragerii la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

1. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova;

2. Partidul Popular Creştin Democrat;

3. Partidul Politic Alianţa „MOLDOVA NOASTRĂ";

4. Partidul Politic Partidul Liberal;

5. Partidul Politic Partidul Liberal Democrat din Moldova.

6. Partidul Democrat din Moldova

7. Partidul Naţional Liberal

8. Partidul Social Democrat

9. Tîmbalist Tatiana

Comisia Electorală Centrală efectuează  înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri  în decursul a 5 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămîne definitivă numai după aprobarea hotărîrii CEC de înregistrare a concurenţilor electorali la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009.

De asemenea, Comisia a acreditat observatori naţionali şi internaţionali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate, după cum urmează:

- 66 de persoane în calitate de observatori naţionali din partea Ligii Apărării Drepturilor Omului din Moldova;

- 11 observatori internaţionali din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO);

-  5 observatori internaţionali din partea Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Totodată, CEC a avertizat concurenţii electorali Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic Alianţa „MOLDOVA NOASTRĂ", Partidul Politic „Partidul Liberal", Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, Partidul Politic „Partidul Liberal Democrat din Moldova" asupra nerespectării de către unii candidaţi la funcţia de deputat la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009, înregistraţi pe listele partidelor enumerate, a prevederilor art.13 alin.(3) din Codul electoral referitoare la suspendarea activităţii în cazul participării la alegeri în calitate de candidat electoral. Prin aceeaşi hotărîre a fost atenţionat Partidul Popular Creştin Democrat asupra neexecutării în termenele stabilite a punctului 4 din hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr.2598 din 22 iunie 2009.
 
Ca urmare a demersurilor parvenite de la unii concurenţi electorali prin care se solicită începerea neîntîrziată a dezbaterilor electorale pentru alegerile Parlamentului din 29 iulie 2009 la compania publică de radio şi televiziune, Comisia Electorală Centrală a obligat IPNA Teleradio-Moldova să înceapă dezbaterile electorale nu mai tîrziu de data de 8 iulie 2009.

Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a celor care au depus la 3 iulie 2009 actele necesare în vederea înregistrării în calitate de concurenţi electorali.

 

cuvinte-cheie: concurenti | inregistrare | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus