Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.06.2009

Procuratura afirmă că nu vrea să lichideze UNIMEDIA

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a difuzat un comunicat în care oferă unele explicaţii în legătură cu “recentele speculaţii din unele surse mass-media prin care se acreditează ideea ca Procuratura cere lichidarea portalului de ştiri Unimedia”.

“Prin sesizarea remisă întreprinderii de stat “MoldData”, Procuratura capitalei nu a cerut decât asigurarea respectării legislaţiei în vigoare, neadmiterea chemărilor cu caracter extremist sau  xenofob – cerere, care în nici un fel nu limitează dreptul la libera exprimare, şi cu atât mai mult, NU URMARESTE SCOPUL DE  LICHIDARE A SITE-ULUI”, menţionează Serviciul de presă al Procuraturii generale.

Anterior, Procuratura mun. Chișinău a sesizat întreprinderea de stat “MoldData” despre plasarea la 6 aprilie 2009 pe site-ul UNIMEDIA a unor comentarii ale vizitatorilor, care, potrivit Procuraturii, “defăimează Republica Moldova, cheamă la violenţă şi dezordini în masă” şi reprezintă “chemări publice la răsturnarea şi schimbarea prin violenţă a orânduirii constituţionale în Republica Moldova”.

Ca urmare, la 26 iunie 2009, întreprinderea de stat “MoldData” a expediat o scrisoare oficială la adresa redacţiei UNIMEDIA, în care a avertizat portalul de ştiri cu “o iminentă reziliere a numelui de domeniu pe motivele invocate în sesizarea procurorului”, în cazul în care va admite pe viitor publicarea pe www.unimedia.md a “informației ilegale”.

Compania New Media Group, ce deţine portalul de ştiri UNIMEDIA a calificat demersurile Procuraturii drept “un atentat la libertatea de expresie şi este doar un pretext al autorităților pentru o posibilă lichidare pe criterii politice a adresei portalului de ştiri UNIMEDIA”.

cuvinte-cheie: Procuratură | UNIMEDIA

Comentarii (0)

 

Related news

Sus