Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.06.2009

La Aeroportul Internaţional Liber Mărculeşti a aterizat prima aeronavă pentru transporturi CARGO

Potrivit MEC, la Aeroportul Internaţional Liber Mărculeşti, marti, 30 iunie, la ora 15:45, a aterizat prima aeronavă pentru transporturi CARGO, tip Airbus 300, având la bord 40 tone de mărfuri industriale de larg consum.

Aeronava aparţine companiei turceşti de transportare a mărfurilor „ACP Airlines", care a efectuat ruta Chengdu (China)- Aeroportul Internaţional Liber Mărculeşti. Transportarea mărfurilor a fost efectuată pentru o companie particulară din Ucraina.

Astfel, Aeroportul Mărculeşti, de facto, şi-a început activitatea sa în calitate de Aeroport Internaţional Liber ce oferă companiilor din diferite ţări, precum şi din Republica Moldova, servicii aeroportuare pentru tranzitarea mărfurilor.

Având una dintre cele mai bune piste de decolare/aterizare pentru avioanele CARGO şi infrastructură aeroportuară din regiune, precum şi datorită beneficierii de facilităţi fiscale şi vamale, Aeroportul Mărculeşti, pretinde a deveni un important centru de tranzitare a mărfurilor.

Actualmente, la Aeroportul Liber, sunt înregistrate 5 companii ce intenţionează să desfăşoare activităţi de transport aerian a mărfurilor cu aeronave mari, activităţi de logistică, construcţia terminalelor etc. În proces de examinare se află şi alte cereri din partea potenţialilor rezidenţi ai aeroportului liber.

Reamintim că, Aeroportul Internaţional Liber Mărculeşti, activează în baza Legii adoptate de către Parlamentul Republicii Moldova la 10 iulie 2008, care permite Aeroportului Liber, oferirea serviciilor aeronautice, efectuarea producerii industriale orientate spre export, efectuarea activităţii comerciale externe şi a transporturilor aeriene, etc

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus