Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.06.2009

Jefuitorul băncii comerciale „Mobiasbanca” a fost condamnat la 15 ani închisoare

Într-un comunicat al Procuraturii Generale se spune că astăzi, prin sentinţa Judecătoriei Botanica cet. Mocanu Mihail a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru sustragere în proporţii deosebit de mari a bunurilor prin tîlhărie, ameninţare cu moartea în privinţa colaboratorilor de poliţie, precum şi purtare, păstrare şi procurare ilegală a armei de foc şi muniţiilor.

Instanţa a dat această sentinţă, după ce procurorii au reuşit să demonstreze că în dimineaţa zilei de 17 aprilie 2008, Mocanu Mihail a pătruns în localul filialei nr.4 „Dacia" a băncii comerciale „Mobiasbanca" unde, a efectuat o împuşcătură cu pistolul-mitralieră de model „AK-47" şi i-a ordonat casierei să-i transmită banii care se aflau în casă.

Cu banii primiţi în sumă totală de 1 900 dolari SUA, 1 950 Euro, 2 000 ruble ruseşti şi 82 995 lei, Mocanu Mihail a părăsit locul infracţiunii.

Potrivit sentinţei, la 20 aprilie 2008, deplasîndu-se cu motoreta de model „Piaggio" şi aflîndu-se la intersecţia str. Paris şi T. Vladimirescu din capitală şi ştiind că este urmărit de poliţie cu scopul reţinerii în temeiul bănuielii de comiterea atacului tîlhăresc asupra băncii, a decis să evite reţinerea sa, eschivîndu-se de la urmărire.

Prin urmare, realizînd caracterul violent al acţiunilor sale, a aruncat în direcţia oamenilor legii o grenadă de luptă tip „RGD-5" pe care o avea asupra sa.

Procurorii au reuşit să demonstreze că armamentul a fost procurat ilegal de acuzat în oraşul Dubăsari în luna noiembrie 2006.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus