Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.06.2009

Guvernul a început repartizarea ajutoarelor şi motorinei ruseşti în toiul campaniei electorale

Cabinetul de miniştri a aprobat luni „Regulamentul cu privire la eliberarea gratuită a unor bunuri materiale”, în baza căruia, producătorii agricoli vor beneficia de  motorină  pentru desfăşurarea campaniei de recoltare şi întreţinere a culturilor agricole, precum şi pentru extinderea plantaţiilor forestiere.

Lotul de 9,5 mii tone de motorină a fost oferit în calitate de ajutor umanitar din partea concernului rus “Gazprom” cu câteva luni în urmă.

Potrivit hotărârii Guvernului , producătorii agricoli care au în gestiune suprafeţe de peste 50 hectare, şi Agenţia pentru Silvicultură  „Moldsilva” să beneficieze de motorină în volume lichide. Totodată, producătorii agricoli cu terenuri mai mici de 50 de hectare vor beneficia de mijloace băneşti, obţinute în urma comercializării motorinei cuvenite, care vor fi direcţionate la acoperirea parţială a impozitului funciar.

O altă hotărâre aprobată de Executiv prevede acordarea de ajutor sinistraţilor din localităţile afectate de grindină. Astfel, sinistraţii şi instituţiile sociale din şapte raioane ale ţării, care au avut de suferit din cauza ploilor abundente din perioada 23 - 25 iunie, vor primi din partea statului ajutor sub forma de foi de ardezie, sticlă de geam şi cherestea, în valoare de 1,7 mil.lei. În total vor beneficia de ajutor sinistraţii din localităţile raioanelor Nisporeni, Drochia, Sângerei, Ocniţa, Donduşeni, Briceni şi Soroca.

De asemenea, din rezerva de stat va fi eliberată şi o cantitate de motorină destinata Ministerului Afacerilor Interne pentru transportarea materialelor de construcţie către sinistraţi.

Bunurile sunt eliberate din rezerva de stat, iar costul acestora se prevede a fi acoperit din contul fondului de rezervă al Guvernului.

cuvinte-cheie: motorina | ajutoare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus