Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.06.2009

Două tinere din R.Moldova şi România, câştigătoare ale concursului 'Miss Italia nel Mondo'

Două tinere din R.Moldova şi România, câştigătoare ale concursului 'Miss Italia nel Mondo'

O romanca si o moldoveanca au fost alese cele mai frumoase fete dintre cele peste 50 de concurente din intreaga lume care s-au luptat sambata seara, in direct la Rai Uno, pentru titlul Miss Italia nel Mondo 2009 (un concurs de frumusete pentru toate tinerele de origine italiana din lume). In final, coroana a revenit moldovencei de 19 ani.

Diana Curmei, o tanara din Republica Moldova, a fost aleasa Miss Italia nel Mondo la prestigiosul concurs organizat sambata la Venetia, Italia, si care a fost transmis in direct de postul italian de televiziune Rai Uno. "Multumesc tuturor celor care m-au sustinut si m-au votat. Dedic acest premiu tuturor romanilor si moldovenilor", a declarat Diana Curmei dupa ce i-a fost oferita coronita de Miss.
La sfarsitul serii, din care nu au lipsit tensiunea si surprizele, dintre cele 50 de finaliste din intreaga lume sosite la Jesolo, langa Venetia, pe podium au ramas doar doua fete, ambele de origine romana: bruneta Diana Curmei, care a reprezentat Republica Moldova, si blonda Simona Lungu, Miss Italia nel Mondo - Romania.
Numarul 1 purtat in timpul concursului si ochii care au cucerit publicul i-au adus noroc moldovencei: ea a primit coroana de Miss Italia nel Mondo din mainile principelui Emanuele Filiberto di Savoia, care a fost si presedintele juriului.

Miss Italia nel Mondo beneficiaza in fiecare an de o mare atentie din partea televiziunii nationale italiene, precum si din partea Regiunii Veneto. Spatiul acordat acestui concurs, sambata seara, la ora de maxima audienta, rivalizeaza cu Miss Italia. Juriul competitiei, din care au facut parte si fotbalistii Costacurta si Amauri, a fost condus in acest an de catre printul Emanuelle Filliberto. Pe locul doi s-a clasat Simona Elena Lungu, reprezentanta Romaniei.

Potrivit regulamentului, participantele trebuie sa aiba rezidenta in afara Italiei, dar parinti italieni. Diana Curmei are 19 ani si traieste la Chisinau, tatal ei, Victor, fiind roman, iar mama avand radacini siciliene. Ea a fost aleasa sa reprezinte Republica Moldova in cadrul unei semifinale care s-a desfasurat in luna aprilie la Timisoara. Drumul spre victorie a fost plin de greutati pentru tanara. Cu doua zile inainte de preselectia din Timisoara, Miss Moldova a fost arestata de autoritatile moldovene la granita pentru faptul de a fi banuita de colaborare cu o organizatie anticomunista. Doar in urma interventiei parintilor, Diana a reusit sa ajunga la Timisoara si ulterior la Jesolo.

"Dianei inca nu-i vine sa creada ca a fost aleasa Miss Italia nel Mondo, este extraordinar de fericita. Desi a castigat concursul, pasul urmator este bacalaureatul, pe care trebuie sa-l sustina la intoarcerea in tara. Diana considera ca educatia este mai importanta decat un concurs de frumusete. Desi are doar 19 ani, Diana are o bogata activitate sociala la Chisinau, facand parte dintr-un ONG care sustine valorile democratice din Republica Moldova", a declarat, pentru HotNews.ro, Lavinia Nastase, impresarul Dianei si una dintre organizatoarele concursului Miss Italia nel Mondo - Romania.

"Pentru noi, prin cele doua fete, Diana si Simona, aseara au castigat Romania si imaginea Romaniei in Italia", a adaugat Lavinia Nastase.

Sursa: Romania libera

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus