Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-06-26/vineri-este-ultima-zi-c-nd-studentzii-pot-depune-declaratzia-cu-privire-la-noul-loc-de-shedere-model-10803.html
Data: Jun 26, 2009 (13:02)

Vineri este ultima zi când studenţii pot depune declaraţia cu privire la noul loc de şedere (model declaraţie de şedere)

CEC reaminteşte studenţilor cu viza de reşedinţă temporară în cămin, că potrivit  Codului Electoral ei sunt obligaţi să voteze la secţia de votare corespunzătoare adresei căminului respectiv.

Pentru a vota în altă secţie de votare, inclusiv la domiciliul permanent, ei pot depune o declaraţie, până la 26 iunie 2009, inclusiv, la organul Administraţiei Publice Locale din localitatea în care doresc să voteze. Declaraţia se depune personal de către solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fişa de însoţire în original şi în copie. După depunerea declaraţiei persoanele vor fi înscrise în lista electorală de bază a secţie de votare în care urmează să voteze.

Dacă reşedinţa temporară în cămin expiră până la data alegerilor parlamentare, atunci ei votează la domiciliul permanent.

Declaraţiile depuse anterior pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 nu sunt valabile, deoarece acest document este de o singură folosinţă.

În conformitate cu art. 39 alin (2) din Codul electoral al Republicii Molodva, cetăţenii cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, şi-au schimbat locul de şedere, sunt în drept, cel târziu cu 32 de zile înainte de data alegerilor (până la 26 iunie 2009, inclusiv, în cazul alegerilor anticipate), să-şi declare locul nou de şedere la organul administraţiei publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii.

Primăria municipiului Chişinău a anunţat că declaraţia privind locul de şedere în aria municipiului Chişinău poate fi depusă la preturile de sector şi primăriile oraşelor, satelor (comunelor) din componenţa municipiului Chişinău până la data de 26 iunie 2009, inclusiv . În legătură cu aceasta, pe parcursul săptămânii curente preturile de sector vor avea un program extins de lucru:

Preturile sectoarelor Centru, Botanica şi Buiucani - 20.00.

Pretura sectorului Ciocana îşi va prelungi programul până la ora 19.00.

Pretura Râşcani va activa până la ora 18.30.

Model de Declaraţie de şedere