Trimite e-mail | Printeaza
Externe
25.06.2009

Basescu: Romania recunoaste Republica Moldova si sustine integritatea sa teritoriala

Romania recunoaste Republica Moldova si sustine integritatea teritoriala a statului vecin, a declarat joi presedintele Traian Basescu, adaugand ca "viziunea noastra este ca, mai devreme sau mai tarziu, Moldova va fi stat membru al Uniunii Europene", a declarat joi, 25 iunie la Sulina presedintele Romaniei Traian Basescu, cu ocazia lansarii Programului ARC - 2009 - program de tabere destinat copiilor si tinerilor etnici romani de pretutindeni, potrivit HotNews.ro.

"Pentru ca exista o anume propaganda ce nu vorbeste foarte frumos despre intentiile Romaniei, vreau sa stiti de la mine, de la seful statului roman, ca Romania recunoaste Republica Moldova si sustine integritatea teritoriala a Republicii Molodova. Viziunea noastra este ca, mai devreme sau mai tarziu, Republica Moldova va fi stat membru al Uniunii Europene. Pana atunci, este important ca procesele de democratizare sa se consolideze", a subliniat Traian Basescu.

El a arata ca, in urma cu 20 de ani, si Romaniei "ii era greu sa inteleaga ce inseamna drepturile cand era vorba de cultura minoritatilor".

"Acum, tara noastra are una dintre cele mai moderne legislatii din Uniunea Europeana, deoarece "am invatat ca a trai in Europa inseamna a-l respecta pe fiecare", a spus Traian Basescu.

Seful statului român s-a declarat impresionat de "taria si vointa" copiilor care apartin minoritatii romane din alte state de a invata in limba materna.

"Am vazut prigoana mai mult sau mai putin violenta cu privire la dorinta voastra de a va pastra limba", am vazut ce s-a intamplat "in unele scoli din Transnistria", a continuat Basescu.

"Pentru lucrul acesta, va multumesc si voua, si familiilor voastre, si dascalilor vostri", a incheiat presedintele Romaniei.

cuvinte-cheie: integritate | suveranitate | Basescu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus