Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.06.2009

Cotidianul: Voronin combină limbajul de lemn cu cel pornografic

Preşedintele moldovean a explicat cum “ridică săpunul de pe jos” liderii opoziţiei, cum trebuie să li se “deschidă şliţul”, în timp ce FMI nu face decât să plece din Moldova, aşa cum “pleacă o soţie de la soţ”.
 
Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a susţinut o conferinţă de presă la Chişinău, cu tema “Alegerile parlamentare anticipate şi statalitatea moldovenească”, în cadrul căreia a folosit un limbaj vulgar, cu aluzii sexuale la adresa opoziţiei. “Lui Chirtoacă trebuie să i se deschidă şliţul şi să i se introducă un şobolan. Oricum e holtei”, a spus Voronin, fiind întrebat despre problema câinilor şi a şobolanilor din Chişinău, unde liderul liberal Dorin Chirtoacă este primar.

Vorbind despre organizarea protestelor postelectorale de pe 7 aprilie, Voronin a spus că “aceasta a fost făcut de mâinile şi alte părţi ale opoziţiei noastre liberale. Eu nu am auzit vreo dezminţire de la ei a declaraţiilor unioniste ale lui Băsescu, care a spus că suntem o «creatură nefericită a pactului Ribbentrop-Molotov»“.

Voronin a mai spus că au existat deputaţi ai opoziţiei dornici să voteze pentru candidatul comunist la prezidenţiale, dar liderii nu le-au permis. Potrivit lui Voronin, liderul AMN, Serafim Urechean, ar fi fost de acord să se coalizeze cu comuniştii, “dar se ascundea prin cerdacuri, a slabit cu 17 kg, vai de capul lui. A doua zi parcă era alt om. La ei a fost un fel de “baie armenească”, cine va ridica săpunul de pe podea”, a spus liderul comunist.

Acesta a folosit un limbaj similar şi la adresa FMI, care a refuzat negocierile pentru un împrumut. “E a doua oară când ei pleacă, de parcă pleacă o soţie de la soţ. Aceasta este politica, dictată de altcineva. S-au gândit că noi vom întinde picioarele şi vom închide ochii”, a spus Voronin, adăugând că împrumutul de 500 de milioane de dolari oferit recent de Rusia va fi unul benefic.

Voronin a mai acuzat România că “a intrat şmechereşte în NATO”, pentru că nu a semnat Acordul de frontieră cu R. Moldova. Întrebat când va elimina regimul vizelor pentru români, aşa cum a cerut recent UE, Voronin a spus că acest lucru se va întâmpla “doar după ce Europa va scoate vizele pentru moldoveni”.

cuvinte-cheie: PCRM | Voronin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus