Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.06.2009

PDM a fost îscris prealabil pe locul şase în buletinul de vot

La 18 iunie curent, Partidul Democrat din Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrare în calitate de concurent electoral. La ora 17.00 a aceleiaşi zile, membrii CEC au stabilit ca formaţiunea să fie înscrisă prealabil în buletinul de vot la poziţia a şasea.

În conformitate cu pct. 14 a Regulamentului cu privire la procedurile de tragere la sorţi aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr.1811 din 5 august 2008, în cazul în care un singur candidat depune documentele spre înregistrare, organul electoral se convoacă pentru a-i atribui numărul de ordine respectiv în buletinul de vot.

În urma tragerii la sorţi de miercuri, 17 iunie 2009, ora 17.00, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a formaţiunilor politice care au depus în această zi actele necesare în vederea înregistrării în calitate de concurenţi electorali, după cum urmează:
1. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova;
2. Partidul Popular Creştin Democrat;
3. Partidul Politic Alianţa „MOLDOVA NOASTRĂ";
4. Partidul Politic Partidul Liberal;
5. Partidul Politic Partidul Liberal Democrat din Moldova.
Comisia Electorală Centrală efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 5 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămîne definitivă numai după aprobarea hotărîrii CEC de înregistrare a concurenţilor electorali la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009.

În cadrul aceleeaşi şedinţe, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 37 de circumscripţii electorale de nivelul doi în unităţile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova pentru alegerile în parlamentare din 29 iulie 2009.

Totodată, au fost aprobate modele documentelor electorale şi a fost stabilit tirajul necesar desfăşurării alegerilor parlamentare din 29 iulie curent; a fost modificat Regulamentul cu privire la activitatea birourilor electorale ale secţiilor de votare, astfel încît doar secretarii birourilor pot face înscrieri în lista suplimentară şi au fost stabilite atribuţiile de serviciu ale membrilor CEC în perioada electorală.

cuvinte-cheie: alegeri | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus