Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-06-18/kalman-mizsei-cere-eliminarea-vizelor-pentru-romani-10714.html
Data: Jun 18, 2009 (21:09)

Kalman Mizsei cere eliminarea vizelor pentru romani

Reprezentantul special al UE in Republica Moldova, Kalman Mizsei, a acordat un interviu postului de televiziune online JURNAL TV in care declara ca autoritatile de la Bucuresti nu au fost implicate in protestele din 7 aprilie de la Chisinau.

"Pana la aceasta ora, Uniunea Europeana nu a vazut nici un fel de probe care ar demonstra contrariul... Este trist ca relatiile moldo-romane s-au degradat astfel. Speram ca se vor ameliora cat mai curand posibil, pentru ca Romania este unul dintre cei mai importanti parteneri economici ai Republicii Moldova", a spus Kalman Mizsei.

Referindu-se la decizia autoritatilor de la Chisinau de a impune un regim de vize pentru cetatenii Romaniei, Mizsei a indemnat autoritatile moldovenesti sa le anuleze.

De asemenea, Mizsei a chemat Chisinaul sa trateze Romania ca un stat al UE, cetatenii organizatiei bucurandu-se de regim fara vize pentru Republica Moldova.