Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.06.2009

Voronin, Dodon şi Durleşteanu pleacă la Moscova în ajunul alegerilor

Guvernul a adoptat miercuri componenţa nominală a delegaţiei Republicii Moldova, în legătură cu vizita de lucru a preşedintelui Vladimir Voronin la Moscova la 22 iunie.

Voronin va fi însoţit de  ministrul prim-vicepremierul, ministrul Economiei şi comerţului Igor Dodon şi de ministrul Finanţelor Mariana Durleşteanu.

Nu au fost prezentate informaţii privind scopurile vizitei şi eventualele întrevederile cu oficialii ruşi în cadrul vizitei.

În hotărârea de Guvern nu se menţionează nici suma de bani ce urmează a fi cheltuită pentru această deplasare.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi, Igor Dodon a menţionat că Guvernul este în negocieri cu mai multe părţi privind contractarea împrumuturilor externe. Printre posibilii donatori el a numit China şi Rusia. S-ar putea ca în cadrul vizitei la Moscova să fie discutată posibilitatea contractării unui împrumut de la Rusia, precum şi participarea investitorilor ruşi la proiectele investiţionale în infrastructură, fapt menţionat în repetate rânduri atât de premierul Zinaida Greceanîi, cât şi de vicepremierul Igor Dodon. Analiştii au menţionat că în cazul în care Moldova va contracta credite externe de la Rusia sau China acest fapt ar putea fi interpretat drept o schimbare a vectorului politicii externe a ţării.

În aceeaşi şedinţă, Guvernul a aprobat şi componenţa nominală a delegaţiei ce îl va însoţi pe Vladimir Voronin în vizita sa la Novi Sad (Serbia) pentru a participa la Summitul Central-European. În această deplasare Voronin va fi însoţit de ministrul adjunct al Economiei şi Comerţului Tudor Copaci şi de un grup din cadrul serviciului de presă al Preşedinţiei.

Nici pentru această vizită nu a fost specificată suma cheltuielilor.

cuvinte-cheie: vizita | Moscova

Comentarii (0)

 

Related news

Sus