Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.06.2009

La 29 iulie – sărbătoare dublă pentru comunişti – alegerile parlamentare şi Ziua Constituţiei

La 29 iulie se aniversează Ziua Constituţiei, iar comuniştii vor vrea să manipuleze din nou, să vorbească despre statalitatea Republicii Moldova, pe care tot ei au distrus-o, a comentat liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, transmite NewsIn.

 

Liderul PLDM a mai atenţionat şi asupra faptului că moldovenii plecaţi la muncă peste hotare şi care sunt preponderent votaţi ai partidelor de opoziţie, nu vor putea vota la mijlocul săptămânii. "Este adevărat că guvernarea va putea declara această zi una nelucrătoare. Dar, această hotărâre, care urmează să fie aprobată de cabinetul Greceanîi II, va avea în implementare şi ceea ce se va întâmplă în Italia, Franţa? Nu cumva această hotărâre va obliga statele unde muncesc cetăţenii noştri să declare această zi liberă? Scopul comuniştilor a fost să îngrădească dreptul celor care au votat în 5 aprilie, este vorba de peste 16.000 de persoane, să-şi exprime opţiunea. Cum vor convinge ei patronii să le dea liber că să meargă la ambasada să voteze?", a întrebat retoric Vlad Filat.

 

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat într-o conferinţă de presă, că pe lângă faptul că cetăţenilor moldoveni care lucrează peste hotare "nu li s-au creat condiţii de vot, aceştia nu vor putea să meargă la alegeri şi pentru că scrutinul va avea loc într-o zi lucrătoare".

 

Opoziţia a chemat organismele internaţionale să monitorizeze cu stricteţe alegerile din 29 iulie, pentru a nu permite fraudarea acestora.

 

Preşedintele moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin, a semnat luni decretul de dizolvare a Parlamentului şi a convocat alegeri legislative anticipate în 29 iulie, miercuri, ceea ce înseamnă că pentru prima dată în istorie scrutinul va fi într-o zi lucrătoare.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus