Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.06.2009

România oferă 680 de locuri în taberele de vară pentru tinerii ddin Republica Moldova

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) din România va organiza, în această vară, mai multe tabere pentru tineri, oferind în total 65.000 de locuri, dintre care 25.000 sunt gratuite, au anunţat, vineri, reprezentanţii ministerului, transmite NewsIn.

Locurile gratuite sunt oferite în tabere naţionale pe diverse teme, tabere sociale, tabere pentru tinerii din diaspora, dar şi pentru cei cu dizabilităţi. Locuri plătite, care costă între 50 şi 57 de lei pe zi, sunt în 29 de tabere tematice. 

La taberele naţionale, 12 la număr, înscrierea se face pe baza unui eseu sau a unui album foto, în funcţie de profilul taberei. MTS asigură cazarea şi masa, iar taberele au diverse teme, speologie, fotografie, artă, ecologie, jurnalism, etnografie şi folclor, cercetaşi. Taberele tematice au acelaşi profil ca şi cele naţionale, însă doritorii îşi plătesc singuri cazarea şi masa.

Pentru copiii din diaspora sunt disponibile 2.000 de locuri în tabere ce le sunt dedicate. Cele mai multe locuri, 680, au fost alocate pentru tineri din Republica Moldova. Restul locurilor sunt repartizate, în majoritate, celor din Ucraina (320), Serbia (200), Bulgaria (160), Ungaria (120), Italia (80), Albania şi Macedonia (câte 40).

Pentru copiii cu dificultăţi financiare sunt disponibile 8.000, iar celor cu dizabilităţi li se oferă, tot în tabere plătite de stat, 3.000 de locuri.

cuvinte-cheie: tabere | Romania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus