Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-06-15/dorin-chirtoaca-respinde-acuzatziile-procuraturii-generale-10630.html
Data: Jun 15, 2009 (06:50)

Dorin Chirtoacă respinde acuzaţiile Procuraturii Generale

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost audiat vineri de Procuratura sectorului Centru. După ce a fost interogat timp de două ore, primarul capitalei a spus că este  bănuit de „organizarea dezordinilor în masă” şi de „uzurparea puterii în stat”.

Primarul general respinge acuzaţiile aduse de procuratură, pe care le califică nefondate. „Acţiunile procuraturii sunt absurde, când se caută vinovaţi acolo unde nu sunt. Am întrebat şi voi întreba autorităţile statului, inclusiv procuratura, de ce nu sunt investigate faptele de omor, tortură şi tratament degradant, care au fost comise de poliţie după protestele din 7 aprilie”, a spus Dorin Chirtoacă. Primarul capitalei califică acest dosar drept unul politic, intentat pentru a manipula opinia publică şi a ascunde adevărul despre evenimentele de după alegerile parlamentare.

Ion Casian, avocatul primarului Dorin Chirtoacă susţine că bănuiala este una nefondată, neclară şi vag prezentată. „Sunt scrise fraze de ordin general ce nu au legătură cu primarul Dorin Chirtoacă, care şi-a îndeplinit atribuţiile de prevenire a dezordinilor în urma protestelor spontane”, a declarat Ion Casian. Avocatul primarului general susţine că acuzele sunt irelevante şi poartă o conotaţie politică, deoarece acestea apar tocmai după două luni de la evenimentele din 7 aprilie, acum, când urmează a fi anunţate alegeri parlamentare anticipate.

Primarul general Dorin Chirtoacă este citat la Procuratură şi pentru 17 iunie.