Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-06-11/partidul-neparlamentar-pdm-ii-ofera-lui-marian-lupu-functzia-de-preshedinte-10595.html
Data: Jun 11, 2009 (11:25)

Partidul neparlamentar PDM îi oferă lui Marian Lupu funcţia de preşedinte

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), care nu face parte din actualul Parlament, i-a oferit lui Marian Lupu funcţia de preşedinte şi primul loc pe lista formaţiunii la alegerile legislative anticipate, a anunţat şeful actual al partidului, Dumitru Diacov.

Diacov a confirmat că a avut negocieri intense cu Marian Lupu, care şi-a anunţat miercuri demisia din Partidul Comuniştilor conduşi de Vladimir Voronin. Şeful PDM a precizat că i-a oferit lui Lupu, fost preşedinte al Parlamentului şi unul dintre cei mai populari politicieni moldoveni, funcţia de preşedinte al partidului şi primul loc pe lista formaţiunii pentru alegerile anticipate.

"I-am transmis o ofertă domnului Lupu, inclusiv propunerea de a fi lider al Partidului Democrat. Sunt gata să fac acest pas", a spus Diacov, precizând însă că Lupu "discută acum cu mai multe partide politice".

Lupu nu le-a dat încă niciun răspuns democraţilor. "I-am cerut ca, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, să ne răspundă. Eu ştiu că Lupu negociază acum cu mai multe formaţiuni, inclusiv cu cele parlamentare", a spus Diacov.

Liderul PDM a mai spus că în cazul în care Lupu decide să se alăture Partidului Social-Democrat (PSD) al lui Dumitru Brăghiş, Diacov este de acord cu o listă comună cu acest partid.

Presa moldoveană scrisese că Marian Lupu a decis deja să între în PDM. Partidul obţinuse 2,97% din voturi la alegerile legislative din 5 aprilie şi nu intrase în Parlament. NewsIn.