Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.06.2009

MAEIE:Cetăţenii moldoveni pot călători în Ucraina fără modificări ale regimului de trecere a frontierei

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a dat miercuri asigurări că regimul de trecere a frontierei cu Ucraina nu s-a schimbat şi că cetăţenii moldoveni pot traversa în continuare frontiera moldo-ucraineană în baza regulilor aflate în vigoare pînă la adoptarea Hotărârii nr. 445 a executivului de la Kiev.

În legătură cu publicarea Hotărârii Guvernului ucrainean nr. 445 "Cu privire la modificările Regulamentului de intrare a cetăţenilor străini şi a persoanelor fără cetăţenie în Ucraina şi ieşirea acestora din Ucraina, precum şi tranzitarea teritoriului ucrainean" prin care cetăţenii moldoveni, alături de cetăţenii altor ţări ale lumii, urmează să confirme la punctele de trecere acoperire financiară pentru toate zilele petrecute pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că autorităţile moldoveneşti se află în contact permanent cu partenerii ucraineni în probleme care ţin de trecerea frontierei de către cetăţenii celor două state. "În acest context, în timpul apropiat vor avea loc consultări bilaterale cu autorităţile ucrainene în subiecte de interes comun, în cadrul cărora vor fi examinate teme prioritare, inclusiv modificările în regimul de trecere a frontierei pe care partea ucraineană intenţionează să le introducă", se arată în comunicatul MAEIE.

Totodată, MAEIE precizează că autorităţile ucrainene încă nu au elaborat un mecanism de aplicare a deciziei nominalizate, motiv pentru care cetăţenii moldoveni pot traversa în continuare frontiera moldo-ucraineană în baza regulilor aflate în vigoare până la adoptarea Hotărîrii nr. 445.

Ministerul roagă cetăţenii care vor întîmpina eventuale bariere artificiale la trecerea hotarului să le semnaleze MAEIE (Departamentul Afaceri Consulare, tel. 20.10.40, 20.10.41, e-mail: consdep@mfa.md) sau autorităţilor de frontieră ale Republicii Moldova pentru înlăturarea lor imediată.

Despre modificările survenite la acest subiect populaţia va fi informată fără întârziere, a asiguat MAEIE.

Hotărârea nr.445  a Guvernului Ucrainei a intrat în vigoare la 8 iunie curent.

cuvinte-cheie: frontiera | Ucraina

Comentarii (0)

 

Related news

Sus