Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.06.2009

La Chişinău se desfăşoară Summit-ul Şefilor de Stat şi Guvern ai SEECP

La Chişinău se desfăşoară Summit-ul Şefilor de Stat şi Guvern ai SEECP

Astăzi la Chişinău se desfăşoară Summit-ului Şefilor de Stat şi Guvern ai Procesului de Cooperare în Europa de Sud-est (SEECP). La reuniune şi-au anunţat participarea şeful statului bulgar, Ghiorghi Pîrvanov, Preşedintele Serbiei, Boris Tadici, Prim-ministrul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, oficiali de nivel înalt din statele participante la SEECP, reprezentanţi ai structurilor UE, Secretarul General al Consiliului Regional de Cooperare (CRC),  Secretarul General al OCEMN, Secretarul General al Iniţiativei Central Europene.

Agenda summit-ului include chestiuni privind evoluţiile din regiunea Europei de Sud-Est pe dimensiunea integrării europene, vizând posibilităţile de consolidare a rolului SEECP în calitate de for politic important în regiune şi de extindere şi aprofundare a colaborării dintre SEECP şi Consiliul Regional de Cooperare. De
asemenea va fi adoptat Raportul Preşedinţiei în exerciţiu a Republicii Moldova la SEECP şi aprobat Raportul Anual al Secretarului General CRC referitor la cooperarea regională în Europa de Sud-Est şi a Programului Strategic de Lucru  al CRC pentru perioada 2009-2010.

În cursul summit-ului Republica Moldova va transmite Turciei preşedinţia în exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-est.

cuvinte-cheie: Consiliul Regional de Cooperare | SEECP | reuniune

Comentarii (0)

 

Related news

Sus