Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.06.2009

Şedinţa Consiliului municipal zădărnicită de comunişti

„Prin faptul că au părăsit şedinţa CMC de astăzi, comuniştii arată că nu vor nici măcar să discute probleme importante şi complexe ale capitalei şi prin aceasta se eschivează de la răspunderea care le revine", se arată într-un comuincat de presă al Primăriei municipiului Chişinău.

Şedinţa CMC a fost convocată de către consilierii comunişti la 28 mai şi amânată pentru 2 iunie. Ordinea de zi a şedinţei a fost întocmită de fracţiunea comunistă, iar proiectele de decizii sunt însoţite de note informative şi avize conform legislaţiei în vigoare. Astfel gestul de astăzi al fracţiunii PCRM este unul inexplicabil.

Primăria nu a propus suplimentar pe ordinea de zi nici un proiect de decizie, dar a solicitat să fie audiată de către consilieri informaţie asupra patru probleme importante referitoare la mersul executării bugetului în primele 5 luni ale anului 2009, eliberarea autorizaţiei de construire pentru reconstrucţia sediului Parlamentului, situaţia economico-financiară a SA „Apă-Canal Chişinău", ÎM „Regia Transport Electric" şi ÎM „Parcul Urban de Autobuze".

 „Executivul a înaintat aceste propuneri pentru a fi discutate public, transparent şi corect. Înainte de a lua o decizie orice problemă trebuie discutată, or PCRM a refuzat să dialogheze pe subiectele respective", a opinat primarul general Dorin Chirtoacă.

cuvinte-cheie: consiliu | municipal | Primarie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus