Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.06.2009

Control Schengen la consulatele României din Chişinău şi Instanbul

O echipă a Uniunii Europene va verifica dacă secţiile consulare ale ambasadelor României de la Chişinău şi de la Istanbul respectă condiţiile de acordare a vizelor de intrare în spaţiul Schengen. Respectarea acestor condiţii sunt necesare pentru aderarea României la Spaţiul Schengen până în 2011.

"După aderare, actualele graniţe ale României cu spaţiul Schengen vor fi eliminate, de aceea trebuie securizate frontierele externe, iar consulatul este considerat un avanpost al frontierei, întrucât acolo se fac solicitările de vize", a explicat un oficial al ministerului de externe, Daniel Goşa.

După verificare, grupul de evaluare Schengen va prezenta concluziile Consiliului UE, care va decide dacă România este capabilă să implementeze şi să aplice eficient acquis-ul Schengen.

După aderarea României la Schengen, prevăzută pentru martie 2011, ţara noastră nu va mai acorda vize naţionale, valabile doar pe teritoriul ţării noastre, ci pentru întreg Spaţiul Schengen, din care fac parte 25 de state europene.

Primele cinci misiuni diplomatice ale României care acordă cele mai multe vize sunt în ordine, Chişinău, Belgrad, Istanbul, Kiev şi Moscova.

Sursa: Adevarul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus