Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.06.2009

BERD va crea un fond privat de investitii pentru firmele din Moldova, Romania, Bulgaria, Turcia si Ucraina

Companiile de dimensiuni medii din Romania, Bulgaria, Turcia, Moldova si Ucraina vor fi sustinute de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care va crea un fond destinat exclusiv IMM-urilor din aceste state, scrie, marti, Agerpres, citand un comunicat al institutiei.

Emerging Europe Accession Fund (EEAF) va fi infiintat prin alocarea a 40 de milioane de euro din resursele BERD, urmand ca, in final, valoarea fondului sa urce la 200 de milioane de euro prin contributia co-investitorilor fostului Balkan Accession Fund (BAF). Noul sistem de sustinere a firmelor va putea fi folosit pentru a reglementa comportamentul in afaceri.

Potrivit documentului citat, manageri cu experienta in domeniul capitalului propriu vor contribui la furnizarea disciplinata de capital de risc intreprinderilor aflate intr-un proces dinamic de dezvoltare. De asemenea, BERD anunta ca se vor introduce si instrumente financiare sofisticate si a standardelor inalte de guvernare corporatista.

Reprezentantii institutiei au mai precizat ca managementul Fondului va fi asigurat de Axxess Capital 3 N.V., o companie cu raspundere limitata inregistrata in Antilele Olandeze. Ziua

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus