Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.06.2009

Scoaterea la concurs a frecvenţelor PRO TV Chişinău este ilegală, susţine conducerea postului TV

Conducerea PRO TV consideră ilegală şi neîntemeiată decizia CCA de a scoate la concurs frecvenţele care aparţin PRO TV Chişinău. Într-un comunicat difuzat luni, 1 iunie, directorul PRO TV  Cătălin Giosan precizează că potrivit Codului Audiovizualului, pot fi scoase la concurs doar frecvenţele şi canalele libere.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a anunţat concurs pentru 4 frecvenţe deţinute de postul PRO TV. Decizia CCA de anunţare a concursului pentru utilizarea frecventelor postului de televiziune a fost publicată vineri, 29 mai, în “Monitorul Oficial”.

Licenţele de emisie pentru radio şi TV se acordă pentru o perioadă de 7 ani, iar autoritatea responsabilă de emiterea licenţei este Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Potrivit informaţiei publicate în “Monitorul Oficial”, noile licenţe care vor fi acordate de CCA vor fi valabile până la 17 iunie 2015.

Cele patru canale TV din Chişinău, Bălţi, Cahul şi Orhei care aparţin PRO TV se află în litigiu în Curtea Supremă de Justiţie, după ce PRO TV a acţionat în judecată în decembrie 2008 refuzul CCA de a prelungi de drept licenţa de emisie, aşa cum prevede Codul Audiovizualului.

“Curtea nu a pronunţat încă o decizie definitivă, de aceea frecvențele deţinuțe de PRO TV nu pot fi considerate libere pentru fi scoase la concurs.

De asemenea, în acest moment nu există nici o decizie a CCA care ar respinge cererea PRO TV de prelungire a licenţei, fapt care face imposibilă anunţarea concursului pentru canalele deţinute de noi, întrucât acestea nu sunt libere”, notează Giosan.

PRO TV a cerut  CCA să-şii anuleze decizia de a scoate la concurs cele patru frecvenţe.

“PRO TV subliniaza că îşi desfăşoară activitatea în strictă conformitate cu legislaţia Republicii Moldova, şi îşi rezervă dreptul de a folosi toate măsurile legale pentru a-şi proteja interesele în Republica Moldova”, a conchis directorul PRO TV  Cătălin Giosan.

PRO TV Chişinău activează în prezent în baza unui moratoriu instituit de CCA, după ce licenţa postului a expirat la finele anului trecut. În aceeaşi situaţie se află şi postul de radio “Vocea Basarabiei”, licenţa caruia a expirat în aprilie curent.

cuvinte-cheie: licente | frecvente

Comentarii (0)

 

Sus