Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.06.2009

Presa: Candidatura Zinaidei Greceanii la functia de presedinte al Republicii Moldova ar putea fi retrasa

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si-a schimbat atitudinea fata de Zinaida Grecianii dupa ce a vazut in presa datele din foaia matricola a acesteia, potrivit unor surse din cadrul PCRM, care si-au pastrat anonimatul, scrie Ziarul de Garda in editia electronica.

Procedura de vot din  27 mai ar fi fost amanata nu de sarbatoarea de Ispas, ci de indoiala presedintelui fata de candidatura doamnei Grecianii, spun aceleasi surse.

Nemultumirea lui Voronin fata de notele Zinaidei Grecianii, care au fost facute publice chiar inaintea acelei sedinte, ar putea duce la propunerea altor candidaturi pentru functia de presedinte. Potrivit prevederilor legislative, procedura de inregistrare a candidatilor la presedintie s-a incheiat, cei doi candidati fiind Zinaida Grecianai si Andrei Neguta.


Expertii in drept constitutional afirma insa ca exista cateva posibilitati legale de a schimba candidatii.

"Daca unul dintre candidati si retrage candidatura, atunci devine posibila procedura naintarii altor candidaturi. n acest mod PCRM ar putea extinde perioada de timp, pentru a cauta noi solutii de vot pentru una dintre aceste candidaturi", precizeaza Viorel Furdui, expert juridic citat de publicatia amintita.

In 28 mai, Parlamentul Republicii Moldova a amanat, din nou, pentru 3 iunie alegerea presedintelui republicii, majoritatea comunista invocind sarbatoarea Inaltarii Domnului. In replica, Opozitia a declarat ca nu crede ca acesta este adevaratul motiv.

Sursa: Hotnews

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus