Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.05.2009

Preşedintele României nu vine la Chişinău în semn de protest faţă de evenimentele post-electorale din Moldova

Administraţia Preşedintelui Româniiei a anunţat miercuri seara că şeful statului roman Traian Băsescu nu va veni la Chişinău pentru a participa la summit-ul şefilor de stat şi de govern ai ţărilor membre la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP).

“Urmare a evenimentelor ce au marcat perioada post-electorală din Republica Moldova, participarea preşedintelui României, Traian Băsescu, la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), confirmată în cursul lunii martie a.c., nu mai este de actualitate. Nivelul de reprezentare al României va fi decis şi anunat la o dată ulterioară”, se arată în comunicatul Departamentului Comunicare Publică al preşedintelui României.

Un oficial al ministerului moldovean de Externe declarat miercuri că preşedintele român şi-a confirmat prezenţa la summit-ul ţărilor din Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est. Şeful Direcţiei Cooperare Regională a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, Dumitru Ţâra, a declarat mercuri în cadrul unei conferiniţe de presă că “partea româna nu a solicitat, deocamdată, discuţii bilaterale pe marginea relaţiilor tensionate dintre România şi Republica Moldova. “La fel, nici partea moldovenească nu a solicitat asemenea întrevederi”, a precizat Ţâra.

Summit-ul Şefilor de Stat şi de Guvern ai statelor membre la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) va avea loc la 5 iunie 2009, la Chişinău şi va fi precedat, la 4 iunie, de Reuniunea Miniştrilor Afacerilor Externe SEECP.

La summit urmează să participle reprezentanţii a 11 ţări, ce fac parte din SEECP, fondat în 1996. În afară de Moldova şi România, grupul SEECP include Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herzegovina, Croaţia, Albania, Bulgaria, Grecia şi Turcia.

 

cuvinte-cheie: Basescu | summit | SEECP

Comentarii (0)

 

Related news

Sus