Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.05.2009

CEDO analizeaza tortura de la Chisinau

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) va examina in regim de urgenta dosarul fratilor Stepuleac, arestati dupa protestele de la Chisinau din 7 aprilie, informeaza Mediafax.

Cei doi frati Stepuleac, Gheorghe si Anatol, au fost acuzati de uzurpare a puterii de stat si de organizarea unor violente in masa. Avand in vedere faptul ca instantele din Republica Moldova au decis cercetarea celor doi in stare de arest, acestia au depus o plangere la CEDO in care au reclamat arestul nemotivat, lipsa probelor in dosar si incalcarea prezumtiei de nevinovatie. Desi ulterior Anatol Stepuleac a fost eliberat si Gheorghe Stepuleac se afla in arest la domiciliu, CEDO a hotarat sa analizeze in regim de urgenta acest caz.

CEDO acceptase deja sa examineze in regim de urgenta si cererile depuse de alte persoane arestate dupa evenimentele de la Chisinau din 7 aprilie, fiind vorba de Sergiu Mocanu, fost consilier prezidential, milionarul Gabriel Stati si artistul Anatol Matasaru.

Vladimir Grosu, agentul guvernamental la CEDO, a declarat ca Executivul isi va prezenta in cel mai scurt timp argumentele pe toate cazurile

cuvinte-cheie: tortura | CEDO

Comentarii (0)

 

Related news

Sus