Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.05.2009

Eduard Muşuc aderă la Partidul Comuniştilor şi este improşcat cu ouă

La finele conferinţei de presă, susţinută, marţi, 26 marţi, în cadrul căreia a declarat că a decis să adere la Partidul Comuniştilor, Eduars Muşuc, ex. Secretarul general al PSD, a fost împroşcat cu ouă. Autorul atacului a fost fostul parlamentar Dumitru Godoroja, potrivit lui Muşuc.
 
Muşuc a declarat că decizia de a adera la PCRM „a fost grea, dar corectă”. „Am decis că opţiunea poltică, a noastră, cea corectă, conştientă este integrarea noastră în echipa PCRM. Este un pas curajos, este o decizie poate dificilă, dar corectă”, a declarat Muşuc.

Ex-secretarul general al PSD a declarat că ell şi colegii săi déjà a semnat cererea de aderare la PCRM. Totodată, Mulşuc a refuzat să spună câţi membri PSD i-au urmat calea. Eduard Muşuc a spus că zeci de foşti membri ai PSD au scris cereri de a fi primiţi în rândurile comuniştilor. Între ei se află şi viceprimarul de Chişinău, Igor Lupulciuc. Eduard Muşuc a aderat şi la fracţiunea PCRM din Consiliul Municipal Chişinău. „Acum fracţiunea PCRM va avea 17 membri”, a spus el.

Într-o declaraţia difuzată de PSD se arată că la PCRM vor să adere membrii Biroului Politic şi ai Consiliului Naţional al PSD, care au părăsit formaţiunea.

„În perioada de timp ce a trecut de la demisia noastră din PSD, am analizat minuţios care ar fi calea politică pe care vom merge în viitor. Am ajuns la concluzia că direcţia corectă este cea a consolidării şi îmbunătăţirii funcţionării sistemului politic din Moldova care, în viziunea noastră, trebuie să se structureze după modelul european. Sistemul politic al RM trebuie format din 3-4 partide puternice cu platforme şi doctrine clare şi, evident, distincte”, se arată în declaraţia foştilor membri ai PSD.
.
Amintim că  în 2006, Eduard Muşuc a fost arestat de poliţie în propriul apartament, fiind cercetat sub acuzaţia de deturnări de fonduri. După ce autorităţile comuniste i-au retras licenţa companiei sale de telecomunicaţii Megadat.com, în martie 2004, Eduard Muşuc declara: „În ţara noastră nu există lege. Legea este Vladimir Voronin”.

În 2006, Eduard Muşuc a stat două luni în închisoare, iar la 27 septembrie 2006, Eduard Muşuc a declarat că arestul său „se înscrie în scenariul guvernării comuniste de a decapita opoziţia”, şi se datorează „examinării dosarului Megadat.Com la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”. CEDO i-a dat câştig de cauză lui Eduard Muşuc în cazul companiei sale şi urmează acum să stabilească şi despăgubirile pe care trebuie să i le achite Guvernul.

Persecuţiile autorităţilor comuniste din anii trecuţi s-au răsfrânt şi asupra tatălui său, Ion Muşuc. Acesta nu s-a aflat în Moldova câţiva ani, întorcându-se acum un an, când Eduard Muşuc a obţinut voturile comuniştilor din CMC pentru a fi ales preşedintele consiliului. În 2006, Eduard Muşuc declara că, CCCEC a pregătit de mai mult timp arestarea sa „prin filare, persecutare, supraveghere foto şi video, încercarea instalării aparatajului de ascultare în sediile partidului”.

„Concurentul principal al PSD este Partidul Comuniştilor”, a declarat la 16 februarie 2009, Eduard Muşuc, după ce fusese demis la 13 februarie din funcţia de preşedinte al CMC.

Imediat după alegerile parlamentare din 5 aprilie Eduard Muşuc a fost dat afară din PSD, liderul social-democrat Dumitru Braghiş acuzându-l că ar fi lucrat „pentru un alt partid în campania electorală”.
Partidul Social Democrat a calificat gestul lui Eduard Muşuc de a adera la Partidul Comuniştilor din R. Moldova drept unul logic şi firesc, dat fiind că, potrivit PSD, acest pas a lui Muşuc nu a constituit a mare surpriză.

cuvinte-cheie: PCRM | Musuc | PSD

Comentarii (0)

 

Related news

Sus