Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.05.2009

Cristian Diaconescu: Preşedintele Vladimir Voronin nu poate interveni în relaţia României cu Uniunea Europeană

Preşedintele Vladimir Voronin nu poate interveni în relaţia României cu Uniunea Europeană, iar acordul Uniunii cu Rep. Moldova va fi condiţionat de ridicarea vizelor pentru cetăţenii români, a declarat ministrul de Externe Cristian Diaconescu, la videochat-ul REALITATEA.NET.

"Ceea ce a spus Moldova despre intervenţia României în Moldova nu este o acuzaţie, ci o propagandă, iar o propagandă la nivelul superior al UE este înţeleasă ca atare. Dincolo de aceste aspecte, România nu are de ce să îşi asume niciun fel de responsabilitate, pentru că nu ne-am amestecat. Noi trebuie să promovăm stabilitatea, nu să inducem instabilitate", a adăugat Diaconescu.

În ceea ce priveşte declaraţia lui Vladimir Voronin potrivit căruia "Băsescu este un individ scăpat de sub control de UE", ministrul Diaconescu a afirmat că Uniunea Europeană nu este un "şef " al României, ci suntem membri cu drepturi depline şi dorim să participăm la un proces decizional în cadrul Uniunii.

"UE nu e o instituţie care tutelează România, ci o instituţie care tutelează parteneriatul estic care însemnă şi sume mari de bani puse la dispoziţia a şase state din partea estică a Uniunii. Şi vreau să comunic şi domnului Voronin că fondurile strânse în UE pentru sprijinirea democraţiei provin şi din impozitele românilor. Înainte da a face afirmaţii cred că trebuie să dea nişte răspunsuri în legătură cu jurnaliştii arestaţi, cu cei tre tineri care au murit în arestul poliţiei, în legătură cu declaraţiile cu privire la amestecul României care nu au fost dovedite", a spus ministrul în legătură cu afirmaţiile şi poziţiile puterii de la Chişinău.

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a cerut  Uniunii Europene să ia măsuri împotriva politicienilor români, care s-ar face vinovaţi, în opinia sa, de revoltele antiguvernamentale de luna trecută de la Chişinău. Mai mult, Voronin a spus că preşedintele României, Traian Băsescu, este un individ ieşit de sub control.

cuvinte-cheie: Diaconescu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus