Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-05-25/banca-mondiala-recuperarea-economiei-va-fi-lenta-10347.html
Data: May 25, 2009 (08:14)

Banca Mondială: Recuperarea economiei va fi lentă

Recuperarea economiei mondiale va fi lentă, iar creşterea şomajului ar putea determina crize sociale sau accentuarea protecţionismului, a declarat preşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick, citat de cotidianului spaniol El Pais, preluat de Reuters.

"Ceea ce a început ca o mare criză financiară , şi a devenit o criză economică de proporţii, se transformă acum într-o criză a şomajului, iar dacă nu luăm măsuri există riscul unor probleme sociale majore, cu implicaţii politice semnificative", a spus Zoellick.

Pericolele persistă, încă, în sistemul financiar al SUA şi pe pieţele vulnerabile din ţările cu economii emergente, a adăugat oficialul BM.

"Primul care trebuie reformat este sistemul financiar. SUA a luat măsuri în direcţia potrivită, însă există bănci cu dificultăţi reale legate de creditele de consum, carduri şi domeniul imobiliar", a spus preşedintele instituţiei financiare.

Totodată, Zoellick a remarcat că riscurile persistă şi în Africa, anumite părţi din America Latină şi Europa de Est. MEDIAFAX