Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.05.2009

Groppa 0 voturi, Greceanîi - 60 de voturi

La alegerile preşedintelui din 20 mai, au participat doar 60 de deputaţi comunişti, opoziţia părăsind sala. Zinaida Greceanîi a acumultat 60 de voturi, iar Stanislav Groppa - 0 voturi.

Amintim că candidatura Zinaidei Greceanîi a fost înaintată de către 33 de deputaţi comunişti, iar cea a lui Stanislav Groppa - 20 deputaţi comunişti.   

La şedinţă au lipsit deputaţii din partea PL - Ana Guţu şi Dorin Chirtoacă, precum şi deputatul AMN, Veaceslav Platon.

Iniţial, presedintele Comisiei speciale pentru desfăşurarea alegerilor şefului statului, Valeriu Sava, a prezentat procesele verbale privind aprobarea modelului buletinului de vot şi a prezentat cei doi candidaţi înaintaţi de PRCM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova - ex-premierul Zinaida Greceanîi şi medicul neorochirurg Stanislav Groppa.

După ce preşedintele Comisiei speciale pentru desfăşurarea alegerilor a prezentat un raport şi le-a adus la cunoştinţă deputaţilor procedura de vot, cei doi candidaţi şi-au expus obiectivele pe care le vor urmări în calitate de preşedinte, în eventualitatea în care vor fi aleşi.

În discursul său Zinaida Greceanîi a declarat că îşi propune „antrenarea activă a societăţii civile" şi a promis că „va fi un preşedinte al tuturor cetăţenilor, care apără independenţa şi suveranitatea ţării. Integrarea în UE impune implementarea în practică a noului acord cu UE, care trebuie să fie unul de asociere. Voi rămâne fidelă unei politici de bună vecinătate. Pledez pentru principiul neutralităţii şi neparticipării Moldovei la blocurile militare internaţionale", a spus Zinaida Greceanîi.

La rândul său, Stanislavv Groppa a declarat că îşi propune „asigurarea statului de drept, o justiţie independenţă şi echitabilă, consolidarea mass-media liberă şi independenţă, reformarea televiziunii publice, un Guvern profesionist şi eficient, accelerarea reformei administraţiei publice centrale, combaterea corupţiei, reducerea instituţiilor de control, imbunăatăţirea condiţiilor de trai a populaţiei".

cuvinte-cheie: presedinte | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus