Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.05.2009

Candidaturile pentru funcţia de preşedinte al ţării pot fi depuse până la 23 mai

Candidaturile pentru funcţia de preşedinte al ţării pot fi depuse până la 23 mai

Deputaţii comunişti au creat, în componenţa anterioară, comisia specială pentru desfăşurarea alegerilor repetate ale  preşedintelui Republicii Moldova la 28 mai. Potrivit unui comunicat al Comisiei speciale de desfăşurare a alegerilor repetate pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, propunerile de înaintare a candidaţilor pentru funcţia de Preşedinte al republicii pot fi prezentate în zilele de: 20 mai 2009 de la ora 14.00 până la ora 18.00, la 21 mai 2009 de la ora 8.00 până la ora 18.00 şi la 22 mai 2009 de la ora 8.00 până la ora 24.00.

Comisia precizează că candidatura pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova poate fi propusă de către  persoana care îşi înaintează propria candidatură susţinută de cel puţin 15 deputaţi sau de către un grup de cel puţin 15 deputaţi.

Propunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, semnată de toţi deputaţii care o susţin, va fi prezentată comisiei speciale cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor stabilită pentru 28 mai 2009 şi va fi însoţită de următoarele documente:
- consimţământul scris al candidatului şi certificatul lui de sănătate, eliberat de instituţia medicală abilitată;
- declaraţia despre toate veniturile candidatului din anii 2008-2009;
- datele biografice ale candidatului (curriculum vitae).

Propunerea candidaturii însoţită de toate actele necesare se prezintă pentru verificare Comisiei speciale de către candidat şi/sau un reprezentant din grupul de deputaţi care au semnat-o.

Vladimir  Voronin a anunţat că Zinaida Greceanîi va fi înaintată şi la alegerile repetate pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din 28 mai.

cuvinte-cheie: alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus