Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.05.2009

Membrii delegaţiei Consiliului Europei s-au întâlnit cu Andrei Stratan

Viceprim-ministrul în exerciţiu Andrei Stratan, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut marţi o întrevedere cu delegaţia Grupului de Raportori pentru Democraţie a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei. Delegaţia, condusă de Eberhardt Kölsch, Ambasador, Reprezentant Permanent al Germaniei pe lîngă Consiliul Europei, a inclus şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Strasbourg ai Austriei, Cehiei, Poloniei, Lituaniei, Ungariei şi membri ai Secretariatului Consiliului Europei.

Grupul de Raportori are scopul de a se documenta cu privire la situaţia din Republica Moldova, în special în contextul evenimentelor ce au succedat alegerile parlamentare din 5 aprilie. Ambasadorul Kölsch a subliniat că, la sfârşitul vizitei, va fi elaborat un raport cu concluzii şi recomandări. Totodată, membrii delegaţiei s-au interesat de relaţiile Moldovei cu ţările vecine şi de priorităţile politicii externe, în special în contextul Parteneriatului Estic.

La rândul său, Andrei Stratan a prezentat viziunea autorităţilor moldoveneşti asupra evenimentelor de după alegerile parlamentare, evenimente caracterizate, după toate evidenţele, de interesul unor forţe distructive şi destabilizatoare.

Ministrul de externe moldovean a reiterat că, indiferent de circumstanţe, integrarea europeană a fost şi rămîne obiectiv prioritar al Republicii Moldova şi a solicitat asistenţa partenerilor europeni în vederea demarării negocierilor unui nou acord între Moldova şi Uniunea Europeană.

Solicitat de membrii delegaţiei, şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat că, oricare ar fi declaraţiile liderilor politici din unele state vecine, promovarea relaţiilor bilaterale pragmatice şi eficiente, este una de interes major pentru Republica Moldova.

cuvinte-cheie: Stratan | Consiliul Europei

Comentarii (0)

 

Related news

Sus