Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.05.2009

Băsescu: Vom mări numărul de burse pentru studenţi din R. Moldova şi Africa

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Congresul Studenţilor, răspunzând unei întrebări, că statul intenţionează, mărirea numărului de burse acordate studenţilor din Republica Moldova şi din Africa, transmite MEDIAFAX.

Băsescu a susţinut un discurs la evenimentul organizat, la Parlament, de Uniunea Studenţilor din România şi de Ministerul Tineretului şi Sportului, în care a vorbit despre problemele educaţiei şi despre situaţia economică în contextul actualei crize.

După discurs, Băsescu a acceptat întrebări din partea celor prezenţi, iar un participant l-a întrebat dacă Guvernul intenţionează mărirea numărului de burse acordate studenţilor din Republica Moldova. "Da. Pentru Republica Moldova şi Africa dorim mărirea numărului de burse", a răspuns Băsescu.

Anterior, ministrul Tineretului si Sportului din România Monica Iacob Ridzi a declarat că tinerii moldoveni vor beneficia in anul scolar 2009-2010 de 1.500 de burse pentru invatamantul preuniversitar, 1.137 pentru licenta, 353 pentru masterat, 40 de locuri de doctorat si 137 pentru rezidentiat.

Totodata, Monica Iacob Ridzi a mai spus ca ministerul pe care-l conduce vrea sa atraga 4,7 milioane euro bani europeni pentru proiecte care sa vina in sprijinul tinerilor romani si moldoveni, cum ar fi evenimentele comune, taberele tematice.

cuvinte-cheie: burse | Basescu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus