Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
13.05.2009

Studii la Academia Diplomatică a MAE al Federaţiei Ruse

Academia Diplomatică a MAE al Federaţiei Ruse lansează procedura de selectare a candidaţilor pentru anul de studii 2009-2010.

În anul curent are loc selectarea candidaţilor pentru studii cu durata de 3 ani (a II-a facultate) la specialităţile "Relaţii internaţionale" şi "Economie Mondială", în baza studiilor superioare deja finisate.

În anul 2009 Academia Diplomaticî oferî cetăţenilor Republicii Moldova 15 locuri bugetare. Pe parcursul studiilor, cazarea în cămin se efectuează contra plată. Bursa nu este prevăzută.

Testarea pentru admitere va avea loc în perioada 10-21 august 2009. Probele vor include testarea la limba rusă şi limba străină (la alegerea candidatului), precum şi un interviu ce ţine de politica externă şi relaţiile internaţionale ale Republicii Moldova.


Termen de aplicare la Academia pînă la 31 iulie 2009; setul de documente de aplicare include:

1. cerere personală pe numele rectorului, cu indicarea denumirii facultăţii şi a formei de studii;
2. anchetă;
3. copia buletinului de identitate (traducere în limba rusă, autorizată de notar)
4. diploma de studii superioare şi suplimentul la diplomă (originalul şi copia). La diploma eliberată de o instituţie din Republica Moldova sau din alte ţări se va anexa o traducere în limba rusă, confirmată oficial de către Ministerul Educaţiei şi ştiinţei al Federaţiei Ruse că această diplomă este echivalentă diplomei de studii superioare din Federaţia Rusă.
5. certificat medical forma 086 şi certificat HIV SIDA
6. 6 fotografii 4x6
Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul: www.dipacademy.ru

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană Ministerul Educaţiei

tel: 23-80-61

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus