Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.05.2009

Opoziţia parlamentară nu exclude participarea la alegerile anticipate pe o listă comună

Cele trei partide de opoziţie (PL, PLDM şi AMN) nu exclud posibilitatea de a participa la alegeri anticipate pe o listă comună, iar unele partide necomuniste extraparlamentare deja şi-au anunţat sprijinul pentru o astfel de forţă politică, transmite radio Deutsche Welle.

Iată ce au declarat liderii celor trei partide parlamentare de opoziţie: 


Liderul PLDM, Vladimir Filat:

„Cum vom participa urmează să decidem. PLDM a fost dintotdeauna deschis pentru dialog, pentru cooperare şi niciodată nu a fost împotriva unei participări care să aducă un rezultat cât mai bun pentru opoziţie şi pentru viitorul Republicii Moldova. Urmează să fie luată o decizie la nivel de partid – atât în PLDM, cât şi în celelalte două partide”.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu:

„E o idee care merită a fi bine analizată. În politică nu întotdeauna doi plus doi face patru. O să analizăm şi dacă într-adevăr o să fie aşa mai bine – înseamnă că vom face aşa. Nu trebuie să facem nimic din fugă, deoarece se poate întâmpla să vrem să obţinem mai mult, dar până la urmă să nu fim înregistraţi (la Ministerul Justiţiei – n.n.)”.


Liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean:

„Nu pot spune că avem o decizie la acest capitol, dar, în orice caz, în societate şi în AMN se discută la acest capitol”.

cuvinte-cheie: opoziţie | anticipate

Comentarii (0)

 

Related news

Sus