Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.05.2009

Toţi utilizatorii de telefonie fixă şi mobilă vor putea să voteze interpretul preferat la concursul Eurovision 2009

Toţi utilizatorii serviciilor de telefonie fixă şi mobilă din R. Moldova vor avea posibilitatea să voteze interpretul şi ţara preferată la semifinala şi finala concursului internaţional Eurovision Song Contest 2009, care vor avea loc la Moscova, Federaţia Rusă, pe data de 14 şi, respectiv, 16 mai curent. Despre aceasta a comunicat Sergiu Sîtnic, director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

El a precizat că urmare a discuţiilor purtate anterior de Agenţie cu majoritatea furnizorilor de reţele şi servicii de telefonie fixă a fost propusă o procedură nouă de asigurare a accesului utilizatorilor din orice reţea de telefonie fixă la numerele pentru serviciile cu tarif special Premium rate, prin care se va face votarea interpretului preferat în cadrul concursului internaţional Eurovision 2009. Astfel, utilizatorii serviciilor de telefonie fixă vor putea participa la votare formând unul din numerele 0900 999XX, unde XX este de la 01 până la 25, şi corespunde numărului de participare a ţării la concurs.

Aceste numere fac parte din numerele pentru servicii cu tarif special Premium rate de forma 0900 XXXXX şi au fost atribuite SA „MOLDTELECOM", care va asigura accesul furnizorilor alternativi de telefonie fixă la prestatorul serviciilor de conţinut - compania „InterMobCom", autorizată să desfăşoare în R. Moldova votarea din cadrul concursului Eurovision 2009. Furnizorii alternativi de telefonie fixă vor încheia acorduri cu această companie, după care SA „MOLDTELECOM" le va deschide accesul la numerele susmenţionate, ceea ce înseamnă că abonaţii furnizorilor nominalizaţi vor putea participa la votarea din 14 şi 16 mai, a specificat Sergiu Sîtnic. El a adăugat că în anii precedenţi, din motive de ordin organizatoric, nu toţi abonaţii au avut o asemenea posibilitate.

În alt context, directorul Agenţiei a relatat că şi utilizatorii telefoniei mobile vor beneficia de aceleaşi drepturi. Astfel, clienţii „ORANGE", „MOLDCELL" şi "EVENTIS" vor putea alege una din două modalităţi de votare: a) formând numărul scurt de votare al interpretului - 999XX (unde XX este de la 01 până la 25) sau b) expediind un SMS, care va conţine numărul de participare a ţării în concurs, la numărul scurt de votare 5511. Clienţii „UNITE" vor putea expedia SMS-uri la acelaşi număr 5511 sau suna la unul din numerele 0900 999XX.

Potrivit condiţiilor de desfăşurare a concursului, fiecare apel format sau fiecare SMS expediat este egal cu un vot. Preţul unui apel sau unui SMS, stabilit de „InterMobCom", este de 8 lei. La semifinala din 14 mai vor participa 19 ţări, printre care şi R. Moldova, iar la finala din 16 mai - 25 de ţări. Ţările participante şi lista de numere atribuite fiecărui interpret pot fi găsite pe site-ul www.eurovision.tv.

Numerele telefonice pentru serviciile cu tarif special Premium rate asigură accesul utilizatorilor la serviciile de conţinut furnizate cu tarife mai mari decât cele aferente apelurilor naţionale. Aceste resurse de numerotare sunt atribuite de către Agenţie, în baza cererilor depuse, furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice. Dânşii utilizează resursele date pentru necesităţi proprii sau le acordă persoanelor terţe care prestează servicii de conţinut.

La începutul anului curent, furnizorii serviciilor de telefonie fixă aveau mai bine de un milion 114 mii de abonaţi, iar cei de telefonie mobilă - peste două milioane 423,4 mii de utilizatori.

cuvinte-cheie: Eurovision

Comentarii (0)

 

Related news

Sus