Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
12.05.2009

Stepaniuc asigură că în Moldova nu există cazuri de gripă porcină

Viceprim-ministrul, Victor Stepaniuc, preşedintele Comisiei republicane antiepidemice a declarat luni în cadrul şedinţei comisiei că în Republica Moldova cazuri de îmbonăvire de gripa umană provocată de virusul gripal A (H1N1)  nu au fost înregistrate.

Stepaniuc a menţionat în cadrul şedinţei, că pentru prevenirea şi combaterea gripei pandemice, urmează să fie continuate măsurile necesare printre  care, informarea cetăţenilor, achiziţionarea şi stocarea mijloacelor de protecţie şi a medicamentelor necesare,  achiziţionarea echipamentului necesar pentru imunizarea populaţiei în anul curent,  asigurarea cu măşti de protecţie a persoanelor care ar putea intra în contact cu posibilii transmiţători ai bolii. 

Victor Stepaniuc a specificat că toate acţiunile întreprinse trebuie coordonate cu membrii Comisiei şi cu Ministerele de resort pentru a eficientiza activitatea.

Totodată, viceprim-ministrul a solicitat Ministerului Educaţiei  să întreprindă măsuri de prevenire a posibilelor îmbolnăviri printre copii şi să asigure igiena în  instituţiile de învăţămînt.

Viceministrul sănătăţii, Oleg Lozan,   a menţionat că Comitetul de coordonare  al Ministerului Sănătăţii, instituit în legătură cu riscul internaţional de declanşare a unei pandemii de gripă, urmăreşte situaţia epidemiologică în lume şi în  ţară şi elaborează măsurile de prevenire şi control care se impun, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

cuvinte-cheie: gripa | porcina

Comentarii (0)

 

Related news

Sus