Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.05.2009

Consilierul Emil Guţu a fost arestat, find acuzat de comiterea unor acte de corupţie de proporţii

Vineri, 8 mai 2009, Judecătoria Buiucani a dispus arestarea lui Emil Guţu pe un termen de 20 de zile. Ofiţerii de urmărire penală ai Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei au înaintat învinuirea în privinţa lui Emil Guţu în temeiul a două articole ale Codului penal - 324 „corupere pasivă în proporţii deosebit de mari" şi 326 „trafic de influenţă".
 
Procuratura Generală precizează că Emil Guţu a fost reţinut de CCCEC în data de 5 mai în flagrant delict în momentul în care primea de la o persoană 10 mii euro. Potrivit intermediarului, banii constituiau un avans din suma de 50 mii euro pretinsă de Guţu de la patronul unei firme de microbuze din capitală în schimbul facilitării acordării dreptului de administrare a rutelor de transport rutier municipal.
 
Angajaţii Centrului au depistat cele 10 mii euro cu marcajul „mită cccec" în automobilul de serviciu al consilierului. În prezent acesta este deţinut în izolatorul CCCEC.
 
„Deţinând funcţia de membru al  Comisiei privind repartizarea rutelor regulate din cadrul Consiliului Primăriei mun. Chişinău şi fiind persoană cu funcţie de răspundere, Emil Guţu a pretins bani ce nu i se cuvin pentru a contribui prin decizia sa şi a influenţa membrii comisiei să adopte o hotărîre favorabilă în privinţa firmei pretendente la obţinerea autorizaţiei",  se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus