Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.05.2009

Valeriu Ostalep va participa la Sesiunea a 119-a a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei

Potrivit MAEIE, pe data de 12 mai, la Madrid, Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, va participa la Sesiunea a 119-a a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

În cadrul sesiunii, Miniştrii de externe vor examina un serie de subiecte, precum cooperarea între Consiliul Europei şi Uniunea Europeană, progresul privind implementarea Memorandumului de Înţelegere dintre Consiliul Europei şi Uniunea Europeană, semnat la 11 mai 2007, garantarea eficienţei pe termen lung a sistemului de control al Convenţiei europene a drepturilor omului, monitorizarea altor evoluţii  prioritare, inclusiv celor ce derivă din deciziile  Summit-ului de la Varşovia.

Avînd în vedere aniversarea a 60-a a fondării Consiliului Europei, se preconizează adoptarea unei declaraţii a Comitetului de Miniştri. Delegaţii se vor pronunţa, de asemenea, şi asupra altor  chestiuni importante, inclusiv nominalizarea candidaţilor pentru funcţia de Secretar General al Organizaţiei.

În cadrul actualei sesiuni ministeriale va avea loc transmiterea Preşedinţiei Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei de la Spania către Slovenia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus