Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.05.2009

Ucraina impune noi condiţii pentru moldoveni la trecerea frontierei

Cabinetul de minştri al Ucrainei a modificat la 6 mai regimul de intrare, ieşire şi tranzit a străinilor şi apatrizilor în ţară. Potrivit documentului, se impune confirmarea obligatorie a mijloacelor financiare a persoanelor ce vin din ţările cu risc sporit de migraţie, transmite Interfax-Ucraina.
 
Totodată, se introduce un control selectiv al deţineri cantităţii suficiente de bani în timpul convorbirii cu cetăţenii străini la punctele de trecere a frontierei.

Guvernul ucrainean nu specificat ce sumă trebuie să deţină persoanele ce trec frontiera Ucrainei. 

Decizia este valabilă pentru cetăţenii din 90 de ţări, inclusiv Moldova. Astfel, moldovenii, care vor pleca în Ucraina urmează să confirme la vamă mijloace financiare necesare pentru aflarea pe teritoriul ţării vecine, sau prezentarea documentelor speciale, care confirmă tranzitarea teritoriului Ucrainei.

În lista ţărilor "care prezintă risc de migraţie" sunt incluse, ţările din Africa, Asia şi America Latină, precum şi Angola, Afganistan, Zimbabwe, Congo, China şi Madagascar. Dintre ţările europene, în această listă au fost incluse doar Albania şi Moldova, iar din spaţiul CSI mai sunt menţionate Kârgâzstan, Turkmenistan, Uzbekistan şi Tadjikistan. În listă nu sunt menţionate ţările UE, SUA, Rusia şi Marea Britanie.

Excepţie fac cetăţenii Moldovei, ce locuiesc în perimetrul frontierei moldo-ucrainene.

cuvinte-cheie: Ucraina | frontiera

Comentarii (0)

 

Related news

Sus