Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.05.2009

Stratan şi Lavrov au condamnat acţiunile "extremiştilor" de la Chişinău după alegerile din 5 aprilie

Ministrul de externe al R. Moldova, Andrei Stratan, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, care s-au întâlnit marţi la Moscova, au spus că acţiunile "extremiştilor de la Chişinău" după alegerile parlamentare din 5 aprilie "merită o condamnare de principiu", se arată într-un comunicat al MAE rus.

Andrei Stratan i-a transmis lui Serghei Lavrov "recunoştinţa din partea autorităţilor" moldovene pentru "poziţia clară şi precisă" exprimată de partea rusă "pe fondul încercărilor de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova". De asemenea, se spune în comunicat, Stratan l-a informat în detalie pe şeful diplomaţiei ruse despre eforturile autorităţilor moldovene întreprinse pentru revenirea la o situaţie normală şi pentru "apărarea reformelor democratice".

Potrivit comunicatului, în cadrul întrevederii părţile au discutat probleme de cooperare bilaterală şi au stabilit "obiective de lărgire a dialogului politic", conform prevederilor Acordului moldo-rus de prietenie şi cooperare, semnat în 2001.

De asemenea, au fost discutate probleme actuale de securitate europeană şi cooperare în cadrul Comunităţii Statelor Independente a cărei preşedinţie o deţine în prezent Republica Moldova.

Comunicatul menţionează că au mai fost discutate posibilităţile de creare a condiţiilor pentru reluarea procesului de negocieri în reglemetarea conflictului moldo-transnistrean.

cuvinte-cheie: Lavrov | Stratan

Comentarii (0)

 

Related news

Sus