Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.05.2009

Comuniştii l-au desemnat pe Vladimir Ţurcan în funcţia de negociator cu partidele parlamentare de opoziţie

Partidul Comuniştilor l-a desemnat pe Vladimir Ţurcan în funcţie de negociator cu partidele de opoziţie, care au acces în Parlament, transmite agenţia OMEGA.

Vladimir Ţurcan a declarat, marţi, pentru presă că în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de Stat pentru elucidarea evenimentelor din 7-8 aprilie curent, în primul rând este negociator cu opoziţia pe marginea problemelor ce ţin de activitatea acestei comisii, "dar inclusiv şi de ceea ce ţine de organizarea activităţii Parlamentului, în orice caz pentru primele şedinţe".

În contextual negocierilor parlamentare, Ţurcan a menţionat că PCRM propune în primul rând "de a trece la un dialog normal în cadrul Parlamentului". "Doi - trebuie să negociem problema repartizării comisiilor permanente, este principiul proporţionalităţii, ceea ce înseamnă că dacă sunt zece comisii, 6 vor fi conduse de majoritate şi patru de reprezentanţii opoziţie", a explicat deputatul.

Ţurcan a spus că printre chestiunile de negociere se numără şi înaintarea candidaturilor la funcţia de vice-preşedinte al Parlamentului şi nu în ultimul rând activitatea eficientă în cadrul şedinţelor parlamentare.

Totodată, liderii celor trei formaţiuni de opoziţie Vladimir Filat, Serafim Urechean şi Mihai Ghimpu au accentuat că nu vor înainta candidaturi la funcţii de conducere în noul Parlament.

cuvinte-cheie: comisii | parlamentare | negocieri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus