Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.05.2009

Guvernul a demisionat, traiască Guvernul! Miniştrii îşi vor continua activitatea

Premierul Zinaida Greceanâi a prezidat luni, 4 amie, ultima şedinţă a guvernului actual, care şi-a dat demisia pentru a face loc unui nou cabinet, rezultat din alegerile de la 5 aprilie. Greceanâi a spus că miniştrii vor rămâne în posturi până la formarea noului cabinet şi vor avea grijă mai ales de situaţia economiei.

Premierul a mai spus că guvernul demisionar are un plan anticriză, pe care îl va face public după o vizită la Chişinău a reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional.
Demisia Guvernului a fost anunţată în prezenţa Preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în conformitate cu legislaţia în vigoare, datorită faptului că marţi, 5 mai, va avea loc prima şedinţa a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a 17-a.

În discursul său, Zinaida Greceanîi a ţinut să mulţumească preşedintelui Republicii Moldova pentru suportul acordat în procesul de guvernare, membrilor Cabinetului de miniştri  şi Aparatului Guvernului pentru “atitudinea  responsabilă manifestată în această perioadă”, partenerilor  sociali, sindicatelor, patronatelor, Camerei de Comerţ şi Industrie, societăţii civile.

Zinaida Greceanîi a menţionat că “poporul Moldovei a apreciat activitatea Guvernului prin voturile date la alegerile din 5 aprilie”.

Premierul a relevat că “la sfîrşit de mandat putem afirma cu toată certitudinea că toţi indicatorii ţintă importanţi asumaţi în Programul “Progres şi Integrare” au fost îndepliniţi, iar cu ei şi acele angajamente asumate de guvernarea actuală în platforma electorală din anul 2005”.

 “Suntem conştienţi de faptul că deşi în ultimii ani şi pe durata mandatului  Guvernului nostru s-a reuşit orientarea ţării spre o dezvoltare durabilă, tot nouă ne revine sarcina dificilă de a menţine ritmurile de dezvoltare şi în perioada declinului economic mondial”, a spus Primul ministru.

Executivul, în actuala lui componenţă, a fost instituit la 31 martie 2008 şi a activat în baza Programului de guvernare “Progres şi Integrare”.

cuvinte-cheie: demisie | guvern

Comentarii (0)

 

Related news

Sus