Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.05.2009

"Atentie, pericol de explozie!" - ce "artificii" mai pregateste tovarasul Voronin?

"Bomba anuntata la sediul presei anti-comuniste, bomba anuntata la Primaria Chisinaului, bastionul anti-comunismului din R. Moldova, si o bomba, asa, de ochii lumii, si la Aeroport. Potrivit autoritatilor, "amenintarile" ar fi fost facute de cineva dintr-o "grupare anti-comunista"", scrie Ziua.net.

Nici macar nu intra in discutie faptul ca evenimentele au avut loc in aceeasi zi in care guvernul condus de Zenaida Greceanai trebuia sa isi prezinte demisia, si cu o zi inainte de prima sedinta a noului Parlament de la Chisinau, cand o sa se faca presiuni pentru atragerea voturilor necesare alegerii noului presedinte. "Cineva(ronin)" s-a gandit ca este o ocazie buna sa mai profite de situatie.

Pana sa se dezmeticeasca jurnalistii, dupa protestele de Ziua Mondiala a Libertatii Presei, pana sa apuce Chirtoaca sa renunte la mandatul de deputat, politistii lui Voronin au evacuat tot ce era de evacuat, pentru ca SIS sa poata sa se joace "de-a schimbatul microfoanelor", "de-a cititul documentelor" si "de-a copiatul hard-disk-urilor". In general, jocuri de societate. Societatea intereselor lui Vladimir Voronin si a celor care ii dau apa la moara. Ce mai pregateste Tovarasul, o sa vedem zilele urmatoare.

Interesant este faptul ca, mai nou, pe internet, circula un fisier video din care nu prea se intelege exact daca politistii lui Voronin se pregatesc de o noua lupta cu tinerii care arunca bolovani, sau cei din urma se atreneaza pentru atacarea politistilor. Cert este faptul ca, desi sunt in civil, "tinerii" sunt dotati cu genti kaki, in care, de obicei, dupa modelul militar sovietic, se transporta grenadele.

Urmariti filmul evenimentelor, potrivit presei de la Chisinau:


UPDATE 12.17: "Accesul in Casa Presei va fi interzis timp de 24 de ore", a declarat pentru presă Constantin Avornic, comandantul Regimentului de Patrulă şi Santinelă "Scut". De asemenea, primarul Dorin Chirtoacă a anunţat că toţi lucrătorii Primăriei Chişinău au fost rugaţi să plece acasă, transmite Unimedia. Potrivit Info-Prim Neo, care o citează Mariana Vasilache, şefa serviciului de presă al Primăriei, in sediul municipalităţii nu au fost găsite materiale explozive.
  
UPDATE 11.08: Şi aeroportul internaţional Chişinău a fost evacuat sub pretextul unei alarme cu bombă.

UPDATE 11.00: Potrivit Unimedia.md, poliţiştii au permis accesul lucrătorilor la etajele 1 şi 2, dar interzic accesul la etajele 3, 4 şi 5. La etajul 2 al Casei Presei se află administraţia instituţiei, iar la 3, 4 şi 5, mai multe instituţii media, printre Jurnal de Chişinău, Ziarul de gardă si VIP magazin, inclusiv şi două organizaţii membre ale Coaliţiei 2009: Centrul Tanărului Jurnalist din Moldova şi Consiliul

Naţional al Tineretului din Moldova.
Casa Presei si Primaria Chisinau au fost evacuate in urma cu doar cateva minute de catre politie, sub pretextul ca exista incarcaturi explozive in cele doua cladiri, transmit Unimedia si Jurnal de Chisinau.

Potrivit martorilor oculari, citati de Unimedia, in dimineaţa zilei de azi, 4 mai, doi poliţişti au incercat să intre in oficiul 522 din Casa Presei, care reprezintă fostul sediu al Unimedia. Ulterior, toţi lucrătorii de la Casa Presei au fost evacuaţi, iar la faţa locului s-a deplasat o grupă operativă a poliţiştilor. In jur de 15 poliţişti inarmaţi au interzis accesul in această instituţie.

"De fiecare dată cand se anunţa o alarmă cu bomba era vorba de o glumă proastă. Sperăm şi de data asta să fie aşa", a declarat pentru presă primarul Dorin Chirtoacă. Acesta a mai precizat că "birourile oficialilor de la primărie sunt incuiate, iar poliţia va putea intra in ele, doar fiind insoţiţi de un reprezentant al Primăriei".

cuvinte-cheie: bomba | alerta | Primarie | aeroport

Comentarii (0)

 

Related news

Sus