Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.04.2009

Voronin vrea o subdiviziune nouă în cadrul MAEIE, care să fie axată doar pe integrarea europeană

În cadurl şedinţei Comisiei Naţionale pentru Integrare Europeană preşedintele Vladimir Voronin a propus instituirea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene  a unei noi subdiviziuni, activitatea căreia să fie axată doar pe integrarea europeană. Potrivit lui, această subdiviziune urmează să impulsioneze procesul de integrare europeană a ţării.

Potrivit lui Voronin, conducătorul acestei structuri urmează să deţină şi statutul de viceministru al Afacerilor Externe.

Preşedintele a menţionat că în perioada imediat următoare autorităţile moldoveneşti trebuie să-şi concentreze eforturile asupra negocierii viitorului document de colaborare cu Uniunea Europeana şi pe realizarea ulterioară a acestuia. În context, Vladimir Voronin a accentuat că conducerea ţării dispune de fermitate politică, competenţe şi capacităţi organizatorice pentru a implementa viitorul acord moldo-comunitar. Preşedintele a subliniat că  autorităţile moldoveneşti sînt interesate ca acest acord să fie unul de asociere, care să presupună un regim de comerţ liber aprofundat cu UE şi libera circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova în ţările Uniunii Europene.

„Este important ca Republica Moldova să obţină un semnal politic clar din partea Bruxelles-ului, care ar încuraja ţara noastră să avanseze în ritmuri sporite pe calea integrării europene",  a declarat şeful statului, precizând că autorităţile conştientizează necesitatea intensificării în acest scop a reformelor de democratizare a societăţii şi de modernizare a ţării.

cuvinte-cheie: integrare | europeana

Comentarii (0)

 

Related news

Sus