Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.04.2009

Consultări moldo-estoniene în materie consulară

Potrivit MAEIE, la 29 aprilie curent, la Chişinău, s-au desfăşurat consultări consulare între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia.

Subiectele abordate au vizat dificultăţile privind oferirea serviciilor consulare întîmpinate de cetăţenii ambelor state şi modalităţile de depăşire a acestora, posibilităţile de facilitare a regimului de vize în Republica Estonia pentru anumite categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova, prevenirea traficului de fiinţe umane şi acordarea asistenţei victimelor, liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni la deplasarea în Uniunea Europeană etc.

Partenerii estonieni şi-au exprimat disponibilitatea pentru susţinerea propunerilor înaintate de către partea moldovenească în dialogul între Republica Moldova şi Comunitatea Europeană în domeniul consular. De asemenea, a fost efectuat un schimb de informaţii în domeniul acordării asistenţei consulare cetăţenilor în ţările în care nu sunt acreditate misiuni diplomatice şi oficii consulare ale celor două state.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus