Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.04.2009

Comisarul CoE pentru Drepturile Omului Thomas Hammarberg s-a întâlnit cu Andrei Stratan

La 28 aprilie, delegaţia Consiliului Europei, condusă de Comisarul CoE pentru Drepturile Omului Thomas Hammarberg, a avut o întrevedere cu viceprremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan. Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE. naltul oficial european a relatat că scopul principal al vizitei este documentarea la faţa locului cu situaţia privind respectarea drepturilor omului în contextul evenimentelor care au avut loc după alegerile parlamentare.

Thomas Hammarberg a subliniat că în calitatea sa de expert imparţial, la finalul vizitei va elabora un raport, care urmează să conţină concluziile referitor la respectarea drepturilor omului în general în Republica Moldova, dar şi recomandările respective.

Serviciul de presă al MAEIE relatează că, Andrei Stratan a expus viziunea autorităţilor moldoveneşti despre situaţia după alegeri din Republica Moldova, „caracterizată, după toate evidenţele, de interesul unor forţe distructive de a destabiliza situaţia". De asemenea, Ministrul a informat delegaţia Consiliului Europei că stabilizarea situaţiei politice în ţară este prioritatea absolută şi se vor întreprinde toate masurile necesare pentru a depăşi criza politică.

În altă ordine de idei, şeful diplomaţiei moldoveneşti a confirmat faptul că integrarea europeană a ţării a fost şi rămâne cursul politic naţional, susţinut în proporţie de 70% din cetăţenii moldoveni. În acest context, se va acţiona pornind de la necesitatea dezvoltării unor relaţii aprofundate cu statele europene, precum şi implementând standardele europene, se mai arată în comunicatul MAEIE.

cuvinte-cheie: Consiliul | Europei | Stratan | Hammarberg

Comentarii (0)

 

Related news

Sus