Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.04.2009

Delegaţia CE în Moldova va organiza o amplă manifestaţie de Ziua Europei

Delegaţia CE în Moldova va organiza o amplă manifestaţie de Ziua Europei

Pentru prima dată Delegaţia Comisiei Europene în Moldova invită publicul larg să se alăture celebrării Zilei Europei într-un eveniment de amploare. Ziua Europei, ce va avea loc la 10 mai este o ocazie pentru a aduce valorile europene mai aproape de cetăţenii Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Delegaţiei Comisiei Europene în Moldova, festivităţile vor începe la 10 mai curent, la orele 15.00 în Scuarul Operei Naţionale cu un Iarmaroc European în care proiectele finanţate de Uniunea Europeană vor găzdui buticuri şi standuri cu materiale informaţionale pentru a face cunoscută cooperarea dintre Moldova şi Uniunea Europeană, iar la 19.00 va urma un concert deosebit.

„Dorim ca cetăţenii Republicii Moldova să ştie de ce noi, Delegaţia Comisiei Europene, suntem aici, ce facem şi cum populaţia Moldovei beneficiază de ceea ce facem”, explică Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Moldova, Cesare De Montis. „Dorim să arătăm publicului larg asistenţa pe care o oferim Republicii Moldova, proiectele concrete finanţate de Uniunea Europeană, scopul acestora şi rezultatele pe care le-am obţinut împreună”, a adăugat Ambasadorul.

În acest scop, circa 30 de buticuri ale diferitor proiecte implementate în Moldova şi finanţate de UE vor fi asamblate în scuarul Operei Naţionale. Reprezentanţii proiectelor vor informa publicul despre activitatea şi rezultatele lor, în special, cum tinerii pot studia în ţările membre ale Uniunii Europene, cum UE ne ajută să promovăm exporturile şi să atragem investiţiile, ce fel de echipament a fost livrat Serviciului Vamal al Republicii Moldova şi despre alte realizări de maxim interes.

Evenimentul va continua cu un concert ce va uni pe aceeaşi scenă artiştii moldoveni ce ne-au dus vestea în Europa prin concursul de cântec Eurovision: Natalia Barbu şi Geta Burlacu. Alături de ei vor interpreta Sun Stroke Project, Olia Tira şi Alexa. Concertul va finaliza cu recitalurile oferite de Snails şi îndrăgiţii Zdob şi Zdub.

Ziua Europei a fost sărbătorită pentru prima dată în Moldova în 2006. În statele membre ale Uniunii Europene Ziua Europei este marcată la 9 mai pentru a comemora Declaraţia lui Robert Schuman care chema Franţa, Germania şi alte state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, aşezând astfel piatra de temelie a unei federaţii europene. Ziua Europei a devenit unul din simbolurile Uniunii Europene, care alături de steagul, imnul, moto-ul şi valuta unică – euro, identifică entitatea politică a Uniunii Europene.

cuvinte-cheie: Montis | Cesare | Delegatia CE | Ziua Europei

Comentarii (0)

 

Related news

Sus